Auto News Yhdysvaltalaislehti: Dome Karukoski ohjaamaan Keanu Reevesin tähdittämää elokuvaa

Suomalainen elokuvaohjaaja Dome Karukoski on edennyt viime metreille neuvotteluissa Hollywood-elokuvasta, jonka pääosissa nähdään Keanu Reeves ja Isla Fisher.

Asiasta kertoo elokuva-alan verkkolehti Deadline. HS ei ole voinut vahvistaa tietoa muista lähteistä.

Elokuva nimeltä The Starling (Kottarainen) kertoo lapsensa menettäneestä pariskunnasta. Vaimo lähtee parantolaan, ja aviomies jää kotiin rakentamaan rakkaalleen puutarhaa. Työssä häntä häiriköi kottarainen. Mies ryhtyy etsimään keinoa päästä linnusta eroon, mutta erikoinen eläinlääkäri on entinen psykiatri, joka tuo juoneen toistaiseksi tuntemattoman käänteen.

Elokuvan tuottaa Dylan Sellers. Sellers on mukana myös PalmStar -tuotantoyhtiön jättihankkeessa Alkemisti, joka pohjautuu Paulo Coelhon hittikirjaan. Sellers on tuottanut aiemmin useita draama- ja komediaelokuvia.

Australialaisnäyttelijä Isla Fisher muistetaan televisiosarjasta Home And Away, josta hän nousi valkokankaalle elokuviin kuten Himoshoppaajan salaiset unelmat, The Great Gatsby sekä Suuri puhallus.

Keanu Reeves on menestynyt näyttelijä, joka muistetaan massaelokuvien lisäksi kunnianhimoisista hankkeista kuten Matkalla Idahoon ja Matrix.

Dome Karukoski on kahdella Jussi-palkinnolla palkittu ohjaaja, jonka viimeisin ohjaus Tom of Finland sai ensi-iltansa tammikuussa. Hän ohjannut muiden muassa myös elokuvat Tummien perhosten koti, Napapiirin sankarit ja Mielensäpahoittaja.

Joulukuussa 2013 arvostettu yhdysvaltalainen viihdelehti Variety nosti Karukosken vuoden kiinnostavimpien elokuvaohjaajien joukkoon.