Auto News Vantaan apulaiskaupungin­johtaja puolusti sisäisen tarkastuksen toimintaa Myyrmäen urheilupuistossa – ”Selvitykset tehty kuten on tapana tehdä”

Vantaan sisäinen tarkastus on laatinut ongelmallisesta Myyrmäen Urheilupuistosta kaksi erillistä tarkastuskertomusta, joita ei pidä sotkea keskenään. Näin ojensi apulaiskaupunginjohtaja Martti Lipponen valtuuston kyselytunnilla torstaina perussuomalaisten ryhmää.

Vantaan perussuomalaiset halusivat tietää, onko kaupungin sisäinen tarkastus muutellut Myyrmäen Urheilupuiston tarkastuskertomuksia siten kuin on epäilty.

Epäilyn esitti Vantaan käräjäoikeuden käsittelyssä syytetyn eli urheilupuistoyhtiön ex-toimitusjohtajan puolustus. Puolustuksen mukaan koko poliisitutkinta nyrjähti sijoiltaan, koska Vantaan sisäisen tarkastuksen raportti ohjasi sitä väärille jäljille.

Lipponen kertoi, että epäily eri versioista perustui väärään käsitykseen. Raportteja oli kaksi, joista urheilupuistoyhtiön, markkinointiyhtiön ja jalkapalloseura PK-35 Vantaan keskinäisistä talousjärjestelyistä kaupunki teki tutkintapyynnön poliisille maaliskuussa 2015.

Poliisitutkinnan jälkeen ex-toimitusjohtaja sai syytteen törkeästä kirjanpitorikoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä.

Sisäisen tarkastuksen toinen tarkastuskertomus käsitteli urheilupuistoyhtiön ylitsevuotavia edustus- ja kestitsemismenoja. Se valmistui seuraavana kesänä.

Tässä raportissa ei enää uudestaan lueteltu niitä poliitikkoja, jotka oli jo mainittu ensimmäisessä raportissa ja jotka olivat urheilupuistoyhtiön luottamuselimissä tai muuten yhtiön kanssa tekemisissä.

”Kaupungilla ja sisäisellä tarkastuksella on työssään sellainen tapa, että raportista tehdään luonnos, joka lähetetään asianomaisten huomautuksia varten. Näin tehtiin tässäkin tapauksessa”, Lipponen sanoi.

Käräjäoikeudessa puolustus vetosi siihen, että urheilupuistoyhtiössä toimineet poliitikot olivat ohjailleet toimintaa eikä syytteen saanut ex-toimitusjohtaja ollut epäselvyyksistä yksin vastuussa.

Vantaan käräjäoikeus antaa tuomionsa Myyrmäen urheilupuistoyhtiön oikeusjutusta ensi viikolla.