Auto News Useat tappelut kiristivät kantasuomalaisten ja ulkomaalaisten välejä kesällä Forssassa – pahoinpitelyistä epäillään molempia osapuolia

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, joka koskee viime kesänä Forssassa tapahtuneita suomalaisten ja ulkomaalaistaustaisten yhteenottoja. Kyseessä vaikuttaa olevan kierre, jossa yksi tappelu on johtanut toiseen ja osapuolten välien kiristymiseen.

Kolmea forssalaista nuorta miestä epäillään ensimmäisistä pahoinpitelyistä, jotka kohdistuivat ulkomaalaisiin tai ulkomaalaisilta näyttäviin ihmisiin 5.–20. elokuuta. Epäillyt pahoinpitelyt tapahtuivat kolmena eri kertana ja viimeistä niistä on tutkittu myös ryöstönä.

Poliisi on siirtänyt tapaukset syyttäjälle, joka päättää, nostetaanko asiassa syytteitä.

Poliisin mukaan kyseiset teot kärjistivät ulkomaalaisten ja suomalaisten välejä kesällä Forssassa. Maanantaina 22. elokuuta tapahtui yhteenotto, johon osallistui useita ihmisiä. Poliisin mukaan tapauksesta kirjattiin kolme pahoinpitelyä ja yksi laiton uhkaus.

Kahdessa pahoinpitelyssä tekijäksi epäillään ulkomaalaistaustaista ihmistä ja yhden tapauksen tekijää poliisi ei ole kyennyt selvittämään. Laittomasta uhkauksesta poliisi epäilee nuorehkoa, paikallista miestä. Myös nämä rikosepäilyt on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

Maanantain yhteenottoa seurasi vielä tiistainen joukkotappelu. Poliisin mukaan suurehko nuorisojoukko kokoontui keskustassa, ja porukassa liikkui huhu, että paikalle olisi tulossa edellispäivän yhteenottoon osallistuneita ”keskustelemaan tapahtumista”.

Kun näin ei käynyt, joukko lähti vastaanottokeskukselle. Aluksi molemmat osapuolet huutelivat toisilleen, mutta syntyi myös yhteenottoja.

HS kertoi elokuussa, että useammat kymmenet kantasuomalaiset olivat varustautuneet pesäpallomailoin ja rautaputkin. Poliisi tiedotti tällöin, että yhteenoton syynä lienee ollut nuorison piirissä kiertänyt kostomieliala.

Joukkotappelun seurauksena kirjattiin viisi pahoinpitelyä ja kaksi vahingontekoa. Kahdessa pahoinpitelyistä uhrina oli vastaanottokeskuksen asukas ja kolmessa kantasuomalainen.

”Kaikkien vammat jäivät vähäisiksi”, poliisi summaa.

Se ei ole toistaiseksi saanut selvitettyä näiden rikosten epäiltyjä tekijöitä.

Joukkotappeluista seurasi vielä samalla viikolla ”Suomi ensin!” -nimisen liikkeen järjestämä mielenosoitus.

HS vieraili elokuussa Forssassa kysymässä tapahtumista: