Auto News Upeasti kypsynyt juoma

Château Lestage Simon 2000

Ranska, AC Haut-Médoc Cru Bourgeois

Tuottaja: JM Cazes Selection

Rypäleet: CabernetSauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Hinta: 29,90 euroa

5/5 tähteä

Mikä?

Huippuvuosikerran punaviini Bordeaux’sta.

Miksi?

Viininharrastajien on syytä olla tyytyväisiä Alkon verkkomyymälän syntymiseen viime syksynä. Nyt kuluttaja saa entistä helpommin myös ns. tilausvalikoiman tuotteita. Näiden tilaaminen oli aikaisemmin melko vaivalloista, ja maahantuojille systeemi oli usein huonosti kannattava valikoimamaksujen takia.

Nyt maahantuojien kulut ovat pienet ja se näkyy esimerkiksi Alkon uutuusluettelossa: peräti 75 prosenttia tuotteista on tilausvalikoimasta. Harrastajalle on tarjolla runsaasti kiinnostavia viinejä, kuten tämä bordeaux sangen kohtuulliseen hintaan.

Millainen?

Viini on väriltään keskisyvä ja sävyltään tiilenpunainen. Tuoksu on upean kehittynyt. Tuoreen viinin marjaisuudesta on vain häivähdys jäljellä kuivattujen mustaherukoiden aromina. Samoin on käynyt tammen aromeille, nekin ovat integroituneet muiksi sävyiksi. Hallitsevat piirteet aromeissa ovat maamaisuus ja vieno lakritsaisuus. Kuivassa viinissä on vielä jäntevää hapokkuuttakin. Joskus vanhan bordeaux’n hedelmäisyys katoaa kypsyessä, mutta tässä viinissä on vielä hyvin tuntuva hedelmäisyys, joka toistaa tuoksun aromeja. Mustaherukkaa on maussa enemmän kuin tuoksussa. Tanniinit ovat silkkisen pehmeät, maku on keskitäyteläinen ja ihastuttavan pitkä. Upeasti kypsynyt viini. Hinta ei säikäytä elämykseen verrattuna.

Mihin?

Sopii herkästi maustetun punaisen lihan kanssa. Aterialla kannattaa muistaa keskittyä myös viinin herkullisesta mausta nauttimiseen.