Auto News Timo Soini lupasi ilmoittaa ”kevään korvalla”, haluaako jatkaa hän puheenjohtajana, mutta milloin on kevään korva.

Kevään korvalla. Silloin Timo Soini kertoo, pyrkiikö hän jatkamaan perussuomalaisten puheenjohtajana. Soini on täsmentänyt, että se tarkoittaa maaliskuuta.

Kevään korva on epämääräinen käsite, melkein kuin aito soinismi. Ehkä Soini haluaa pelata aikaa, sillä päätös tuntuu olevan hänelle hyvin vaikea.

Perussuomalainen puolue on perustettu Saarijärvellä saunan lauteilla vuonna 1995, ja Soini oli mukana perustamislöylyissä. Hän on johtanut puoluettaan kaksikymmentä vuotta. Puolue on kuin oma lapsi,
ja irti päästäminen on vaikeaa.

On siis tuumittava ja odotettava. Mutta mikä on kevään korva?

Keväällä luonto on tietysti hiirenkorvalla. Sillä tarkoitetaan puiden ja pensaiden, etenkin koivun, juuri puhjenneita lehtiä.

Kevät voi alkaa myös termisestä keväästä eli siitä, kun keskilämpötila nousee nollan yläpuolelle. Viime vuonna terminen kevät tuli Etelä-Suomeen jo tammikuussa.

Vanhan kansan miehenä Soini voi tarkkailla kevään merkkejä myös kansanperinteestä: variksista, kissojen kiima-ajasta, aamu-usvasta tai iltaruskosta.

Uskonnolliselle Soinille sopisi, että
päätös tehtäisiin Marian ilmestyspäivänä 26. maaliskuuta. Se on perinteinen kevään merkkipäivä, ja sinne olisi mukavasti aikaa.

Siinä on vain yksi huono puoli. Vanhan sanonnan mukaan Marian päivänä siat päästetään vapaiksi, ulos temmel­tämään.

Se olisi puolueelle huono enne. Päätös tulee varmasti jo aikaisemmin.