Auto News Tennistähti Šarapova haluaa villin kortin Ranskan avoimiin, dopingpanna on päättymässä mutta asia ei ole yksinkertainen

Venäläinen tenniksen supertähti Maria Šarapova tekee paluuta ammattilaiskentille, mutta helppoa se ei ole. Päästäkseen kesäkuun grand slam -turnaukseen Ranskan avoimiin, hän tarvitsee villin kortin.

Šarapovan on tarkoitus tavata Ranskan tennisliiton puheenjohtaja Bernard Giudicelli ja anoa villiä korttia Roland Garrosille. Šarapova on voittanut kahdesti Ranskan mestaruuden.

”Aiomme tavata hänet ja kuunnella hänen perustelunsa ja sen jälkeen keskustelemme turnauksen johtajan Guy Forgetin kanssa”, Giudicelli sanoi Reutersille.

Šarapova sai 15 kuukauden dopingtuomion meldoniumin käytöstä viime vuoden alussa ja pitkähkö panna on päättymäisillään. Hän palaa kentille Stuttgartin WTA-turnauksessa 26. huhtikuuta.

Ranskan turnauksen järjestäjät pitävät Šarapovan tapausta ongelmallisena. Hänen WTA-rankkauksensa on häipynyt pois pelikiellon aikana, eikä hänellä ole mahdollisuuksia päästä grand slamien pääsarjaan ilman villiä korttia. Sitten on vielä moraalinen puoli.

”Tilanne on monimutkainen. Me haluaisimme, että hän palaisi täysin maine palautettuna”, Giudicelli sanoi.

”Rehellisyys on yksi meidän suuria asioita. Emme voi yhtä aikaa vakuuttaa kumppaneitamme antidopingtyössä ja samaan aikaan kutsua hänet pelaamaan”, Giudicelli jatkoi.

Šarapovan paluuta on jo tasoiteltu merkittävästi, kun hänelle on luvattu villit kortit Stuttgartiin, Madridiin ja Roomaan. Näissä turnauksissa lasketaan Šarapovan suureen vetovoimaan ja suosioon, mutta Ranskan avointen arvo ei nouse tai laske yhtään, vaikka Šarapova pelaisi siellä.

Pitkällä urallaan Šarapova, 29, on voittanut Ranskan vuosina 2012 ja 2014 ja ansainnut noin 36,5 miljoonaa dollaria palkintorahoina. Sponsorituloillaan Šarapova on noussut joka vuosi maailman parhaiten palkattujen naisurheilijoiden joukkoon ja hyvin korkealle yhdistetyillä ansiolistoilla.

Jos Šarapova ei onnistunu puhumaan itselleen villiä korttia Roland Garrosin kentille, on hänen mahdollista osallistua turnaukseen karsintojen kautta. Ne pelataan varsinaisen turnauksen edeltävällä viikolla.

Ranskan avointen pelaajalista lyödään lukkoon heti Stuttgartin turnauksen jälkeen, mutta ennen Madridia, joka alkaa 7. toukokuuta. Edes Stuttgartin voittaminen ei ehtisi nostaa Šarapovan WTA-rankkausta riittävän korkeaksi taatakseen suoran pääsyn Pariisiin.

Kauden toinen grand slam -turnaus Ranskan avoimet alkaa 28. toukokuuta ja päättyy 11. kesäkuuta.