Auto News Seitsemän vuotta sitten kuollut rocktähti Ronnie James Dio lähtee maailmankiertueelle hologrammina

Rainbow’n ja Black Sabbathin entinen laulaja Ronnie James Dio lähtee maailmankiertueelle, tosin hologrammina.

Asiasta kertovat muun muassa lipunmyyntiyhtiö AXS sekä Guardian.

Seitsemän vuotta sitten kuolleesta muusikosta tehdään kiertuetta varten hologrammi, joka nähdään lavalla Dio-yhtyeen entisistä jäsenistä muodostetun Dio Disciplesin kanssa.

Kiertue toteutuu myöhemmin tänä vuonna, mutta tarkkaa aikataulua ja kiertuepaikkakuntia ei ole vielä kerrottu.

Kyseessä on ensimäinen kerta, kun hologrammi lähtee maailmankiertueelle.

Laulaja Ronnie James Dio oli hevimetalligenren nimekkäimpiä tekijöitä. Hän tuli tunnetuksi 1970-luvulla brittibändi Rainbow’n laulajana.

Vuonna 1979 hän korvasi Ozzy Osbournen Black Sabbathin laulajana, kunnes perusti omaa nimeään kantavan Dio-yhtyeen 1982.

Dio kuoli vatsasyöpään vuonna 2010.

Dio-hologrammin takana on yhtiö nimeltä Eyellusion, joka toteuttaa suunnitelmansa yhteistyössä Dion vaimon ja managerin Wendy Dion kanssa.

Hologrammi nähtiin ensi kertaa viime vuonna maailman suurimmilla hevimusiikin festivaaleilla Saksassa. Yhdysvaltain-debyyttinsä hologrammi teki helmikuussa palkintogaalassa Los Angelesissa.

Tältä bändin esiintyminen näytti ja kuulosti Los Angelesissa:

Nyt yhtiö lupaa kiertueelle aivan uutta hologrammia.

Dio Disciples -yhtyeessä soittavat Dion jäsenet Simon Wright (rummut), Craig Goldy (kitara) ja Scott Warren (koskettimet), jotka ehtivät soittaa Ronnie James Dion kanssa 17 vuotta.

Mukana kiertueella on myös kolme laulajaa. Osan ajan keikasta yhtyeen nokkamiehenä nähdään kuitenkin Ronnie James Dio itse, hologrammina.

Tulevalla kiertueella on tarkoitus esitellä legendaarisen metallilaulajan uran eri vaiheita.

Viime vuonna Dio-hologrammi debytoi Saksassa kappaleella We Rock. Tuolloin Dion entinen soittokaveri Craig Goldy kuvaili kokemusta surrealistiseksi.

”Näin hänet. Hän liikkui ja lauloi, mutta en voinut koskea häntä. Oli surrealistista, että melkein saimme hänet tänne taas”, Goldy kertoi Rolling Stone -lehdelle.

Guardian-lehden mukaan hologrammien maailmankiertueista on tiedotettu aiemminkin, mutta yksikään ei ole vielä toteutunut.

Esimerkiksi vuonna 2015 ilmoitettiin Whitney Houstonin hologrammin kiertueesta. Ennen kiertuetta kävi kuitenkin ilmi, että hologrammi ei ollut täysin valmis, minkä vuoksi omaiset estivät kiertueen.

Myös Judy Garlandin hologrammin maailmankiertuetta on lupailtu, mutta se ei ole toteutunut.

Oman hologramminsa ovat saaneet aiemmin muun muassa Dean Martin, Tupac Shakur ja Michael Jackson.