Auto News Ritari iski raitiovaunussa: Tuntematonta nuorta naista syliinsä vongannut setä saikin polvelleen parikymppisen miehen

Vaikka pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä tapahtuu edelleen paljon ikävää häirintää, raiteilla matkustaa myös ihmisiä, jotka puuttuvat asioihin fiksusti ja huumorilla.

Yksi ritari tavattiin ainakin Helsingin keskustasta perjantaina.

18-vuotias Klaara Vasara hyppäsi raitiovaunuun Kansallismuseon kohdalla. Raitiovaunu oli täynnä, niinpä Vasara jäi seisomaan kuten moni muukin ihminen.

”Vanhempi herra alkoi sitten huudella minulle omasta penkistään, että istu polvelleni, ei tarvitse siinä keikkua”, Vasara kertoo.

Mies oli Vasaran arvion mukaan eläkeiässä. Hän kuuli alkuun väärin ja luuli, että mies tarjosi hänelle muuten vain istumapaikkaa. Syliin mankumisen hän tajusi vasta, kun oli jo sanonut kohteliaasti ei.

Sen enempää hän ei kuitenkaan ehtinyt tilanteesta hämmentyä, kun parikymppinen tuntematon mies vierestä puuttui keskusteluun.

”Minä voin istua siihen”, hän ilmoitti Vasaran mukaan. Sitten hän istui.

Parikymppinen mies nökötti vanhemman miehen polvella seuraavan pysäkinvälin. Muut ihmiset ympärillä alkoivat nauraa, niin Vasara itsekin.

Kun eläkeikäinen poistui seuraavalla pysäkillä, nuori mies kääntyi Vasaran puoleen ja varmisti, että tällä on kaikki kunnossa. Hän kysyi, että miltä äskeinen sinusta tuntui.

Vasaraa nauratti edelleen. Hän kertoo, että hän on joskus joukkoliikenteessä kohdannut myös inhottavalta tuntunutta häirintää, mutta nyt tapahtuneesta ei jäänyt yhtään paha mieli.

”Sanoin, että olen ihan kunnossa ja sanoimme sitten hyvästi. Tajusin vasta myöhemmin, että hänhän puolusti minua.”

”Hänen vuokseen tästä tuli hauska juttu.”

HS kertoi aiemmin tällä viikolla ihmisten kokemuksista häirinnästä ja rasismista joukkoliikenteessä.

HSL aloitti Ihmisoikeusliiton kanssa helmikuussa Stop! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanjan joukkoliikenteessä tapahtuvaa häirintää ja syrjintää vastaan.

Kampanja rohkaisee muita matkustajia antamaan tukensa ja puuttumaan asiaan, jos jotakuta lähellä häiritään.