Auto News Puolalainen europarlamentaarikko: naisten kuuluu ansaita vähemmän, koska he ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä

Kansallismielinen puolalainen europarlamentaarikko Janusz Korwin-Mikke saattaa joutua parlamentin kurinpitotoimien kohteeksi sanottuaan, että naisten ”pitää tienata miehiä vähemmän, koska he ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä”.

Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja espanjalainen El País.

”Tietysti naisten tulee ansaita vähemmän kuin miesten, koska he ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä. Heidän tulee tienata vähemmän. Siinä kaikki!”, Korwin-Mikke sanoi parlamentin istunnossa.

74-vuotias Korwin-Mikke edustaa itse perustamaansa konservatiivista Korwin-puoluetta. Hän ei kuulu parlamentissa mihinkään poliittiseen ryhmään.

Espanjalainen sosialistipuoluetta edustava europarlamentaarikko Iratxe García Pérez reagoi puolalaisen kommentteihin vihaisesti.

”Teidän mukaanne minulla ei olisi oikeutta olla täällä europarlamentaarikkona. Tiedän, että teitä huolestuttaa, että nykyään me naiset voimme edustaa kansalaisia tasa-arvoisesti kanssanne”, hän sanoi.

”Minä haluan suojella eurooppalaisia naisia kaltaisiltasi miehiltä”, García Pérez läksytti.

Europarlamentin puhemies selvittää nyt, rikkoiko edustaja parlamentin sääntöjä. Ne kieltävät herjaavan, rasistisen ja xenofobisen kielenkäytön.

Puolalainen Korwin-Mikke on aiemmin joutunut kurinpitotoimien rasististen puheidensa ja käytöksensä vuoksi.

Viime vuonna hänet hyllytettiin BBC:n mukaan viideksi päiväksi hänen verrattuaan Eurooppaan saapuvia pakolaisia ulosteeseen. Hän myös menetti kokouspalkkionsa kymmeneksi päiväksi.

Vuonna 2015 hänet hyllytettiin kymmeneksi päiväksi natsi-tervehdyksen tekemisestä istuntosalissa. Italialainen euroedustaja Gianluca Buonanno joutui kurinpitotoimien kohteeksi samasta asiasta.