Auto News Päävalmentaja Jylhä lohdutti pettynyttä Monosta: ”Annoin hänelle vain positiivista palautetta”

Lahti. Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä vaikutti tyytyväiseltä naisten 4 x 5 kilometrin pronssiin, vaikka hopeaakin oli tarjolla.

Norja voitti ylivoimaisesti mestaruuden, Ruotsin Stina Nilsson kiilasi maalialueella Krista Pärmäkosken ohi ja vei hopean Ruotsiin.

”Tässä tarkkailussa sillä ei ole isoa väliä, onko hopea vai pronssi. Urheilijat ajattelevat eri tavalla ja voitto on aina voitto”, Jylhä sanoi Lahden hiihtostadionilla, kun diskomusiikki pauhasi taustalla ja alue alkoi tyhjentyä.

Viesti ratkesi Norjalle kolmannella osuudella, kun Laura Mononen ei pysynyt Astrid Jacobsenin kyydissä. Mononen pettyi syvästi esitykseensä, mutta Jylhä oli täysin toista mieltä. Jacobsen vetäisi lähes minuutin kaulan Monoseen ennen ankkuriosuutta.

”Oli ehkä aika räväkkä alkuvauhti. Tämän tyyppisiä suorituksia on nähty, että urheilija pettyy syvästi esitykseensä. Toivottavasti hän ajattelee eri lailla. Annoin hänelle vain positiivista palautetta”, Jylhä sanoi lohdutuksen sanoja.

Ankkuriosuudella Marit Björgen sai hiihtää alusta loppuun ilman vastusta, mutta Pärmäkoski ja Nilsson vuorottelivat kärjessä, kunnes Nilsson iski.

”Ei Krista olisi päässyt karkuun millään taktiikalla”, Jylhä sanoi Pärmäkosken hiihdosta. ”Nopealla hiihtäjällä on edellytykset lähteä karkuun”, Jylhä sanoi ja viittasi Nilssonin kiriin.