Auto News Obamat muistelevat presidenttivuosia – yhteisestä kustannussopimuksesta maksettiin yli 60 miljoonaa dollaria

Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama on puolisonsa Michellen kanssa allekirjoittanut kustannussopimuksen muistelmista, jotka käsittelevät pariskunnan vuosia Valkoisessa talossa.

Kustannusoikeuksista on tiedotusvälineiden mukaan käyty huutokauppaa, jonka voittajaksi selvisi Penguin Random House.

Palkkiosumman on arveltu nousseen yli 60 miljoonan dollarin (noin 57 miljoonan euron).

Kustantamon ilmoituksen mukaan Barack ja Michelle Obama tekivät kustannussopimuksen yhdessä mutta kirjoittavat kumpikin oman kirjansa. Niiden ilmestymisaikataulusta ei ole vielä tietoa.

Tällaista summaa ei ole ennen maksettu Yhdysvaltain entisen presidentin saati tämän puolison muistelmista.

New York Timesin mukaan Bill Clintonin Elämäni-teoksesta maksettiin runsaat kymmenen miljoonaa dollaria ja Hillary Clintonin Tahtonainen-muistelmista kahdeksan miljoonaa.

Obaman pariskunnan kirjoista odotetaan myyntimenestyksiä paitsi Yhdysvalloissa myös muualla maailmassa. Heillä on kirjallista tuotantoa ennestäänkin.

Barack Obama on kirjoittanut kaksi suosittua omaelämäkerrallista teosta, jotka on myös suomennettu: Unelmia isältäni ja Rohkeus toivoa. Lisäksi hän on kirjoittanut lastenkirjan.

Michelle Obama puolestaan on kirjoittanut ruoka- ja puutarhakirjan American Grown.

Sekä Obamat että kustantamo ovat sopineet lahjoittavansa osan kirjan tuotosta hyväntekeväisyyteen. Obamat ovat perustaneet Chicagoon myös oman säätiön, jonka avustusohjelmia nyt kehitellään.