Auto News Nanson toimitusjohtaja vaihtuu – uusi johtaja tulee yhtiön sisältä

Tekstiiliyritys Nanson pitkäaikainen toimitusjohtaja Leena Syrjälä jää eläkkeelle. Hänen seuraajakseen on nimitetty Antti Rönkkö.

Rönkkö on toiminut Nanso Groupin toimitusketjusta vastaavana johtajana ja johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2014, jolloin hän siirtyi yhtiön leipiin. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Nokialla ja Accenturella.

Kannattavuuden kanssa painiskeleva Nanso on käynyt vuoden sisään läpi monta isoa mullistusta. Viime vuonna yhtiö myi monta brändiään, luopui Nokian trikootuotannosta ja sulki Tornion sukkahousutehtaan.

Jäljelle jäi karsittu, kahteen tuotemerkkiin eli Nansoon ja Vogueen keskittyvä yhtiö. Mallistoja on pyritty viemään modernimpaan suuntaan. Työntekijöitä karsittiin yli kaksi sataa ja liikevaihdolla mitattuna yhtiön koko puolittui.

”Meillä on ollut valtavia mullistuksia viimeisen 1,5 vuoden sisään. Ne on nyt tehty, nyt on rakentamisen ja kehittämisen aika”, Rönkkö sanoo.

Yhtiön taloustilanne jatkuu silti vaikeana. Viime vuoden tilinpäätös ei ole vielä julkinen, mutta Rönkkö kertoo, että operatiivinen tulos on yhä tappiolla.

”Tavoitteemme on, että viimeistään vuonna 2018 tulos on voitollinen.”