Auto News MTV: Hampurilaisketju Snackyn toimitusjohtajalle yli viiden vuoden vankeustuomio talousrikoksista

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut hampurilaisketju Snackyn entisen toimitusjohtaja talousrikoksista vankeuteen. Tuomiosta kertoi ensimmäisenä MTV.

Jukka Pekka Edvard Nieminen määrättiin vangittavaksi heti suorittamaan viiden vuoden ja kuuden kuukauden tuomiota. Tuomio annettiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja kolmesta törkeästä petoksesta. Lisäksi Niemiselle määrättiin viiden vuoden liiketoimintakielto.

Nieminen oli myynyt Snackyn taustayrityksen omaisuutta, ottanut ravintoloiden käteismyynnistä tulleita rahoja ja nostanut rahaa myös yrityksen pankkitileiltä. Yhteensä varoja kavallettiin noin 1,8 miljoonaa euroa.

Taustayritys ja sen mukana Snacky ajautuivat konkurssiin loppuvuodesta 2015.

Oikeuden mukaan Nieminen sai petoksella myös yhteensä noin puoli miljoonaa euroa markkinointitukea Smile henkilöstöpalveluita ja Hartwallilta kertomalla, että pikaruokaketju olisi laajentamassa toimintaansa. Lisäksi Niemiseltä takavarikoitiin MTV:n mukaan reilut 300 000 euroa rahaa.

Niemisen taustayhtiö Effect Investmentillä oli neljä Snacky-ravintolaa Helsingissä ja kaksi Vantaalla. Nieminen osti Snackyn tuotemerkin vuonna 2007. Alkuperäinen Snacky oli kadonnut katukuvasta 1990-luvulla, kun Carrols-ketju osti sen liiketoiminnan.

Niemisen lisäksi toimittiin myös yhtiössä työskennellyt nainen. Hän keräsi ravintoloiden myynnistä saatua käteistä, jota toimitti Niemiselle. Nainen tuomittiin avunannosta törkeään velallisen epärehellisyyteen ja hän sai seitsemän kuukauden ehdollisen tuomion.

MTV:n mukaan Nieminen aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen.