Auto News Kouvot pelasi Espoossa kotiottelunsa, pettyi yleisömäärään, otti sentään voiton

KOUVOT–SEAGULLS 69–66

Tiedätkö tunteen, kun olet saapunut kouvolalaiseen anniskeluravintolaan arki-iltana? Musiikki pauhaa tyhjällä tanssilattialla. Odotat, että kaikki pöydät täyttyisivät, mutta tiedät, etteivät ne tänään täyty. Samanlainen tunnelma oli perjantai-iltana Espoon Metro-areenalla, kun hallitseva Suomen mestari Kouvolan Kouvot saapui kaupunkiin pelaamaan Korisliigan kotiottelunsa Helsinki Seagullsia vastaan.

Kouvot halusi kokeilla jotain uutta. Ensinnäkin se halusi ottelutapahtumaan ne pääkaupunkiseudulla asuvat kouvolalaiset, jotka käyvät Kisahallissa katsomassa joukkueen vieraspelejä. Toisekseen Kouvot yritti tavoitella kotiseutunsa ulkopuolisia liiketoimintakumppaneita.

”Pääkaupunkiseudulla on päättäjiä, jotka tekevät yrityksissä valintoja, jotka voivat hyödyttää seuraamme”, Kouvojen toiminnanjohtaja Eero Lehtinen kertoi ennen ottelua.

Samalla Kouvot pyrki rikkomaan yleisöennätyksensä, joka oli 3 733 katsojaa. Ennätys tehtiin viime keväänä Kouvolan jäähallissa, Suomen mestaruuteen päättyneessä loppuottelussa Pyrintöä vastaan.

Uusi ennätys jäi perjantaina kuitenkin unelmaksi. Yleisömäärä 7 000 ihmistä vetävällä Metro-areenalla oli Kouvoille lievä pettymys. Paikalla oli silti 2 193 katsojaa – tuplasti Kisahallin kapasiteetin verran.

Kouvola teki osuutensa ja näytti faniensa voiman. Kymenlaaksosta saapui paikalle viisi bussilastillista joukkueen faneja: kausikorttilaisia, junioreita ja talkooväkeä.

”Manchester United maksaa Eurooppa-liigassa kaikkien kannattajiensa viisumit Venäjälle. Tämä on meidän mittakaavassamme vastaava ponnistus”, Lehtinen kertoi.

Toiminnanjohtaja oli kuitenkin turhautunut Seagullsin panokseen.

”Elimme toivossa ja valitsimme näkyvyyden kannalta turvallisen vastustajan. Toivoimme, että Metro-areenalla olisi vastassa hyvä Seagulls-kannattajalauma, koska peli oli käytännössä heidän kotiottelunsa”, Lehtinen sanoi. Se ei toteutunut.

”Seagulls ei lähtenyt talkoisiin mukaan. Ihmiset eivät edes huomanneet, että tällainen peli oli.”

Suomi-korista vahvistavan yhteispelin puute jäi häiritsemään Kouvoja. Helsinki Seagullsin johto ei kommentoinut asiaa perjantaina.

Kouvolasta saapuneet fanit saivat lopulta ilokseen sen, mitä halusivat. Kouvot voitti vähäpisteisen ottelun 20-vuotiaan pelintekijän Tuomas Hirvosen (12/4/6 syöttöä) viime hetkien kolmosten myötä. Loppulukemat olivat 69–66. Kouvojen paras pistemies oli Steven Pledger: 20/5. Seagullsin parhaat pisteet kirjasi Carl Lindbom: 17/7.