Auto News Kevin Lankinen IFK:n sankari – ”Kyllä tämän illan saa nauttia ja fiilistellä”

Kärpät–HIFK 0–2

Oulu

Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan, se on sellainen työmiehen lauantai. Irwin Goodmanin hitti vuodelta 1966 palasi välittömästi mieleen Helsingin IFK:n maalivahdin Kevin Lankisen eilisiltaa kelatessa.

21-vuotias maalivahti ei joutunut itse istunnolle, mutta iski tyrmään koko vastustajan. Ilta oli nuorelle veskarille koko kauden työllistetyin ja kovin testi.

Lankinen oli jatkuvassa kiekkosateessa ja piti kenttätapahtumissa pahasti alakynnessä olleen HIFK:n voiton syrjässä kiinni.

Erityisessä helteessä Lankinen oli kahdessa ensimmäisessä erässä. Maalivahtien torjunnat Jussi Rynnäs 6 – Lankinen 31 kertovat oleellista ja pettämätöntä kieltä, missä pelin painopiste oli.

”Oli yksi kauden kovimmista peleistä ja loistava suoritus. Lauantai, täysi tupa ja haet voiton Oulusta nollapelillä, niin kyllä tämän illan saa nauttia ja fiilistellä”, Lankinen totesi.

Yhteensä ilta tuotti Lankiselle 39 torjuntaa – tämän kauden suurimman määrän. Nollapeli oli puolestaan kuudes ja sillä lukemalla Lankinen nousi nollapelitilaston jaetulle kärkisijalle.

Kun Lankinen nollasi kerta toisensa jälkeen jokaisen kärppäpelaajan, haistoi muu joukkue mahdollisuutensa.

HIFK oli häikäilemättömän opportunistinen omissa paikoissaan. Ensin iski pelin puolivälissä kapteeni Arttu Luttinen irtokiekon sisään. Kolme minuuttia myöhemmin Miihkali Teppo järjesti Roope Hintzille tyhjän maalin, josta kovassa vireessä oleva Hintz ei epäonnistunut.

Nuo osumat riittivät IFK:n vierasvoittoon, sillä päätöserässä Kärppien usko alkoi hiipua.

”Ensimmäisen maalin jälkeen Kärppien paikat vähenivät, ja me alettiin pelata vähän omaa peliä. Kevin oli loistava, mutta joukkue tuki häntä”, IFK:n valmentaja Antti Törmänen sanoi.

”Siellä oli aivan mieletön määrä blokattuja laukauksia kenttäpelaajilta.”

Lankinen löi vahvan kannanoton myös HIFK:n tasaiseen maalivahtitaistoon pudotuspelejä ajatellen. Niklas Bäckström pelasi loistopelin torstaina Pelicansia vastaan, mutta Lankisen esitys oli vieläkin huimempi.

Nuori maalivahti ei aio jäädä statistiksi Bäckströmin varjoon, kun pudotuspelit alkavat.

”Kyllä mä haluan olla ykkösmaalivahti. Olen mielestäni kasvanut nyt siihen rooliin. ”Nikke” on pelannut myös hyvän kauden”, Lankinen itse totesi.

Ja kun päästiin puheessa pudotuspeleihin, niin runkosarjan loppu tarjoaa HIFK:lle mukavaa herkkua. Joukkue on noussut vahvalla vireellään vielä kisaan mukaan suorasta pudotuspelipaikasta.

Kun runkosarjaa on HIFK:lla jäljellä kolme peliä, on sen ero kuudentena oleviin Ässiin enää neljä pistettä.