Auto News Jos mäkihyppy keksittäisiin nyt

Mäkihypyllä menee Suomessa huonommin kuin koskaan.

Lajilla on enää muutamia satoja harrastajia, ja Lahden MM-kisoissakin lipunmyynti on hankalaa, kun vanha hittilaji ei enää täytä katsomoita. Vitsaillaan, että Suomessa on kohta enemmän hyppyrimäkiä kuin lajin harrastajia. Ja nyt ne mäetkin räjäytetään, kuten tehtiin keskiviikkona Kajaanissa.

Tuhottu hyppyrimäki oli 60-vuotias, yhtä vanha kuin lajin katsojat. Jopa Matti Nykäsen nimikkomäki Jyväskylässä on rapistunut.

Tämä ei ole enää lopun alkua. Tämä on lajin loppu.

Kuvitelkaapa, että mäkihyppy keksittäisiin nyt. Sillähän olisi kaikki ominaisuudet nousta hittilajiksi.

Mäkihyppy on vaarallista, näyttävää ja erittäin kummallista. Skicrossin tai skeittauksen vaarat ovat pientä sen rinnalla, että joku panee sukset jalkaan, ottaa mielipuolisen vauhdin ja lentää sitten tyhjyyteen. Järjetöntä. Ja kiehtovaa! Ja mikä parasta: kamerat näkevät kaikkialle.

Uusi laji kasvaisi sisäpiirin vitsistä nopeasti suosikiksi. Rento ja itsevarma sukupolvi olisi täydellistä hyppääjäainesta. Ehkä jopa raitista, kuten Patrik Laine?

Jos mäkiä pitäisi rakentaa nyt, sitä kyllä kauhisteltaisiin. Tuollaisia rumiluksia, humpuukia! Ja mihin maailma on menossa, kun nuoria kiinnostaa enää vapaaottelu, elektroninen urheilu ja nyt mäkihyppy. Ei olympialaisiin moista pelleilyä!

Odottakaahan vain mäkiväki, Lahdessa 2089 nähdään taas.

Tekstiä korjattu klo 14.32: Kajaanin tuhottu hyppyrimäki oli 60, ei 70 vuotta vanha.