Auto News Jalkapallon maailmanmestari siirtyy rahakkaalla sopimuksella Japaniin

Viime vuosina on jo totuttu siihen, että moni huippujalkapalloilija siirtyy rikkaisiin kiinalaisiin seuroihin. Torstaina julkaistiin jälleen pelaajasiirto Asiaan mutta ei Kiinaan: saksalainen maailmanmestari, Lukas Podolski liittyy japanilaisen Vissel Koben vahvuuteen.

31-vuotias hyökkääjä on pelannut vuodesta 2015 lähtien Turkin Galatasarayssa. Hänen odotetaan saapuvan Japaniin kesäkuussa.

Kobe ei julkaissut yksityiskohtia sopimuksesta, mutta Podolskin uskotaan tehneet kolmen vuoden sopimuksen, jonka arvo on reilut 14 miljoonaa euroa. Siirtokorvausta Turkkiin Koben arvioidaan maksaneen vajaat kolme miljoonaa euroa.

”Toivotamme ilahtuneina tervetulleeksi maailmanluokan hyökkääjän. Odotamme suuria asioita Podolskilta, joka on pelannut Euroopan huippuseuroissa”, japanilaisseuran presidentti Hiroshi Miktani toteaa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Podolski siirtyi Galatasarayhin lontoolaisseura Arsenalista, josta hän oli yhden kauden lainalla Milanon Interissä. Podolski on pelannut myös Bayern Münchenissä ja FC Kölnissä.

Japanin J-liiga, jossa Kobe on seitsemäntenä, ei ole vuosiin houkutellut isoja nimiä. Kun sarjaa käynnistettiin vuonna 1993, siellä pelasivat muun muassa Gary Lineker ja Zico. Lisäksi Arsenalin pitkäaikainen manageri Arsene Wenger valmensi aiemmin Japanissa.

”Tein päätökseni hakeakseni uusia haasteita”, Podolski kirjoitti Instagramissa.