Auto News Iivo Niskasen päätös aiheutti MM-hiihtojen päätöspäivään lässähdyksen

Lieviä vilustumisen merkkejä jo ennen viestiä tunteneen Iivo Niskasen päätös lopettaa Lahden MM-urakka perjantain viestiin aiheuttaa pienen lässähdyksen kisojen päätöspäivään.

Olisi ollut erittäin mielenkiintoista nähdä, mihin Niskanen olisi huippuvireessä ollessaan yltänyt vapaan hiihtotavan 50 km:llä.

Syntyi vaikutelma, että haaste olisi kiinnostanut Niskasta itseäänkin.

Hän arvioi, että vapaan tekniikan taso on mennyt eteenpäin, mutta vapaalla on ollut kovin vähän kisoja.

Kun Niskanen oli edellisen kerran arvokisoissa täydessä iskussa Sotšin olympiakisoissa, hän lähti mukaan 50 km:lle (v) ja sijoittui yhteislähtökilpailussa 10:nneksi 32 sekuntia kärjestä.

Lahden viestissä Niskanen oli kakkososuudella vain kolme sekuntia hitaampi kuin osuuden nopein, Norjan Niklas Dyrhaug.

Kova suoritus maailmanmestarilta, joka ei lähtenyt matkaan kovin luottavaisena.

Matti+Heikkisen+" class="person">Matti Heikkisen kaatumisen myötä viesti jätti taas jossiteltavaa pitkäksi aikaa. Sprinttiviestissä tapahtuneen Niskasen kaatumisen jälkeen yleinen sinivalkoinen näkemys oli se, että siinä meni voitto.

Nyt ilmapiiri oli päinvastainen. Vain harva uskoi, että Heikkinen olisi selviytynyt kiristä voittajana.

Niskanenkin totesi, että ”oljenkorsia oli aika vähän jäljellä”, kun Heikkinen ei pystynyt pudottamaan matkalla kovana kiritykkinä tunnettua Calle Halfvarssonia.

Suomen miehille MM-viesti oli jotenkin onnettomien sattumusten summa.

Sami Jauhojärvi lähti kisaan vatsataudin jälkimainingeissa ja keskinkertaisesti luistaneilla suksilla, Niskanen muuten alavireisenä ja Heikkinen kauden parhaan kuntonsa hukanneena.

Eikä Lari Lehtonen päässyt kolmannella osuudella sellaiseen paikkaan, että olisi voinut käyttää kykyään roikkua muitten perässä.

Vaikka Lehtonen on mennyt hiihtäjänä eteenpäin, yksin hiihtäminen kärkikaksikon ja takaa-ajajien välissä oli hänelle myrkkyä.

Näillä eväillä päästiin siis jopa yllättävän lähelle mitalia.