Auto News HS Ilta on nyt julki: Hallitus haluaa muuttaa Yle-lakia, ja tästä syystä se huolestuttaa – mikä muuttuu ja vaarantuuko riippumaton journalismi?

HS Illassa kerrotaan tänään, että hallitus aikoo vahvistaa poliitikoista koostuvan Ylen hallintoneuvoston valtaa. Neuvoston ei pitäisi puuttua journalismiin, mutta sen istunnoissa keskustellaan joka tapauksessa journalistisista ratkaisuista.

HS selvitti, mikä Ylessä muuttuisi lain myötä.

HS Illassa laaja kattaus myös muita päivän tärkeimpiä uutisia: Ilmailualan lakko uhkaa jatkua myös maanantaina, pahasti ruuhkautuneessa Kelassa otettiin käyttöön erikoisjärjestely ja suomalaishakkeri aiheutti matkustajakoneen välilaskun perättömällä pommiuhalla USA:ssa.

Jalkapallotähti Fernando Torresin niskaan ja päähän kohdistunut pahannäköinen isku on puhuttanut maailmalla perjantaina. Uutisten mukaan joukkuetoverit estivät Torresia nielaisemasta oman kielensä. Mutta onko se edes mahdollista? HS selvitti.

HS Illan kolumnissa Yrjö Rautio kirjoittaa presidentinvaaleista. Raution mukaan Pekka Haavisto voisi haastaa Sauli Niinistön tosissaan, mutta taitaa olla siihen liian kiltti.

Mukana myös Maailman kuvat -kuvakooste, illan sarjakuvat ja sudoku.

Päivän HS Iltaa pääset lukemaan täältä.