Auto News HIFK palasi voittojen tielle Roope Hintzin osumilla

Uskottava se on: HIFK:n kurssi on kääntynyt.

Lähes koko kauden varjojen mailla taapertanut joukkue voitti tiistai-iltana Nordenskiöldinkadun jäähallissa Pelicansin maalein 4–1.

HIFK on nyt voittanut viidestä viimeisestä pelistään neljä.

Muutama viikko sitten näytti siltä, että viime vuonna finaaleissa pelanneet helsinkiläiset saattaisivat pudota kokonaan pudotuspelien ulkopuolelle. Tuolloin HIFK:n oli tuloksellisessa syöksykierteessä ja pelillisessä umpikujassa.

Nyt on jo käytännössä varmaa, että HIFK:n kausi jatkuu runkosarjan jälkeen, ja kaiken lisäksi joukkueella on vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta jopa suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavalle kuudennelle sijalle.

Kun kuudentena nyt oleva Ässät nousi KooKoota vastaan tappioasemasta voittoon, on joukkueiden välinen ero seitsemän pistettä. Molemmilla on jäljellä neljä ottelua, joista tarjolla on yhteensä 12 sarjapistettä.

Samalla kun pistepotti on alkanut karttua on myös helsinkiläisjoukkueen peli-ilme tehnyt 180 asteen täyskäännöksen.

Sekavasti puolustanut ryhmä on tiivistänyt viisikkopeliään ja hyökkäyspeliin on tullut enemmän järkeä. Niistä nähtiin esimerkkejä torstaina.

”Saimme maaleja oikeissa hetkissä. Kolmannessa erässä, kun Pelicansilla oli hyvä vaihe, saimme ylivoiman ja siitä maalin”, iloitsi HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen.

Lisäksi juuri oikeaan aikaan joukkueelle on löytymässä uusi ykkösketju, joka antoi näytteen osaamisestaan Pelicansia vastaan.

Roope Hintzin johtama ketju, jossa laidoilla pelaavat Juuso Puustinen ja Joonas Rask, värkkäsi lahtelaisia vastaan kolme maalia.

”Kiva, että he saivat onnistumisia, onhan sitä tässä odoteltukin”, Törmänen tokaisi.

Niistä yksi syntyi ylivoimalla, mikä on ollut HIFK:lle harvinaista herkkua tällä kaudella. Joukkue on tehnyt nyt 19 ylivoimamaalia – vähiten koko liigassa.

Kun viime kauden kultakypärä Teemu Ramstedt pakkasi laukkunsa ja siirtyi KHL:ään, ei HIFK hankkinut kauden alussa uutta ykkössentteriä.

Punapaitojen johto toivoi Hintzin kasvavan siihen rooliin. Pitkään näytti, ettei toista kautta HIFK:ssa pelaavasta tamperelaisesta olisi siihen, mutta viime peleissä Hintz on noussut HIFK:n johtavien pelaajien joukkoon.

Kamppailu Pelicansia vastaan oli oiva näyte Hintzin vireestä. Hän viimeisteli HIFK:n maaleista kaksi ja syötti yhden.

”Sain kaksi hyvää syöttöä ja pari muutakin. Olisin voinut tehdä neljä maalia”, nuori mies myönsi.

Hintzin ohella isäntien sankariksi nousi maalivahti Niklas Bäckström, joka peittosi Pelicansin maalilla pelanneen toisen entisen NHL-vahdin Karri Rämön.

”Kaksi NHL-tason maalivahtia samassa pelissä, kuinka harvinaista se on? Bäckström oli todella hyvä”, tunnusti Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen.

HIFK–Pelicans 4–1 (1–1, 1–0, 2–0)

1. erä

Maalit: 1.15: Pelicans, Roope Elimäki (Hannes Björninen) 0–1, 10.27: HIFK, Roope Hintz (Joonas Rask) 1–1

Jäähyt: 1.53: Matt Generous, HIFK, 2 min, syy kampitus, 5.07: Joonas Alanne, Pelicans, 2 min, syy koukkaaminen, 14.25: Micke-Max åsten, HIFK, 2 min, syy laitataklaus

2. erä

Maalit: 31.23: HIFK, Juuso Puustinen (Teemu Eronen, Roope Hintz) 2–1 (YV) (voittomaali)

Jäähyt: 29.30: Pasi Puistola, Pelicans, 2 min, syy kampitus

3. erä

Maalit: 41.58: HIFK, Teemu Eronen (Robert Leino, Joonas Rask) 3–1 (TV), 47.44: HIFK, Roope Hintz (Joonas Rask, Ryan O'connor) 4–1

Jäähyt: 40.00: Matt Generous, HIFK, 2 min, syy väkivaltaisuus, 40.00: Ben Blood, Pelicans, 2 min, syy ryntäys, 43.12: Antti Erkinjuntti, Pelicans, 2 min, syy pelin viivyttäminen - kiekko katsomoon, 53.26: Juuso Puustinen, HIFK, 2 min, syy huitominen, 53.54: Joe Finley, HIFK, 2 min, syy poikittainen maila, 53.54: Juhani Tyrväinen, Pelicans, 2 min, syy huitominen

Maalivahtien torjunnat: Karri Rämö, Pelicans: 10+10+10=30, Niklas Bäckström, HIFK: 8+10+12=30

Yleisöä: 7262