Auto News Hienosti hiihtäneen Kerttu Niskasen kovin kisa oli Iivon hiihdon seuraaminen: ”Siinä itkettiin ja naurettiin”

Lahti

Naisten viestin pronssijoukkueessa Kerttu Niskanen veti erinomaisen toisen osuuden, Niskanen lähti kakkosena reitilleen ja toi viestin kärjessä vaihtoon.

Niskanen onnistui ja tunsi itsensä jopa erittäin hyvävoimaiseksi. Viesti oli hänelle helppo, mutta Lahden MM-hiihtojen kovin osuus olikin päivää aikaisemmin.

Oman veljen kultamitalihiihdon seuraaminen veti Kerttu Niskasen hapoille. Iivo Niskasen ylivoimainen esitys 15 kilometrillä päivää ennen naisten viestiä kävi melkeinpä raskaasta harjoituksesta.

”Olin Iivon kisan jälkeen erittäin väsynyt. Fiilis oli hyvä, mutta olin väsynyt”, Niskanen sanoi tv-showsta, joka oli erittäin hyvin käsikirjoitettu. Haastaja voitti ykkössuosikin, ja vieläpä kotiladuilla.

”Olisi ollut hienoa katsoa Iivoa stadionilla, mutta katsoimme sen majapaikassa Lauran [Mononen] kanssa. Siinä itkettiin ja naurettiin”, Kerttu Niskanen sanoi, kun naiset olivat ottaneet viestipronssia hyvällä esityksellä.

Iivo Niskanen villitsi yleisön ja suomalaisen hiihtokansan, kun hän voitti 17,9 sekunnilla Norjan suursuosikin Martin Johnsrud Sundbyn keskiviikkona.

Naisten viestijoukkueella oli silloin jo valmistautuminen omaan kisaan täydessä vauhdissa.

”Huikea ja hemmetin rankka kisa katsoa”, Kerttu sanoi vahvoista tunteista, jotka aaltoilivat samaa tahtia Lahden mäkisen maaston kanssa.

Kerttu Niskanen pystyi latautumaan erinomaisesti omaan osuuteensa. Helppoa hiihtoa ei ollut luvassa.

”Tiesin, että minun osuudella on kovia tyttöjä vastassa. Oli Charlotte [Kalla] ja Heidi [Weng]”, Niskanen sanoi ja lisäsi, että sen verran oli taktiikkaa hiottu, ettei ”yli rajojen saa alussa mennä”.

”Ajattelin, että pystyisin sitten toisella kierroksella kiristämään.”

Taktiikka onnistui täydellisesti. Kalla putosi kyydistä, mikä ei ole jokapäiväistä ja Weng tuli Niskasen perässä vaihtoon, vaikka eroa ei ollutkaan kuin 0,4 sekuntia.