Auto News Herkkuviini Bordeaux’sta

Château Grand Francais Rouge 2009

Ranska, Bordeaux

Tuottaja: Château Grand Francais

Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot

Hinta: 18,81 euroa

4/5 tähteä

Mikä?

Pienen maahantuojan herkullinen luomupunaviini.

Miksi?

Alko on purkanut byrokratiaa ja kaupan esteitä. Sen seurauksena pientenkin yrittäjien on mahdollista saada tuotteita myyntiin Alkoon. Tämän viikon viinin maahantuoja on ravintoloistaan tunnettu Muru Dining. Asiantuntijuutta talosta löytyy: Murun viinigurun Samuil Angelovin lisäksi yrityksessä työskentelee monta mestariluokan sommelieria.

Millainen?

Yksi kiinnostavimmista piirteistä tässä viinissä on sen vuosikerta 2009, joka oli aivan erinomainen. Silloin pienetkin talot saivat aikaan muhevia viinejä. Tämä luomuviini on väriltään hieman tiilenpunainen. Sen tuoksu on melko runsas ja todella herkullinen kokoelma hillottuja marjoja, maamaisuutta, paahteisuutta ja lakritsaa. Kuivassa maussa hapot ja hedelmäisyys ovat tasapainossa. Ihastuttavinta viinissä on kypsät tanniinit. Kokonaisuus on miellyttävä ja maukas, vaikkakaan ei hurjan pitkä ja kompleksinen. Herkulliseksi kypsynyt, hyvin tehty käsityöläisviini.

Mihin?

Viinin viekoitteleva maku sopii pihville, joka tarjotaan punaviinikastikkeen kera. Lisäkkeistä paistetut sienet, kuten suppilovahverot, saavat viinistä esiin lisää innokasta makua. Viini on saatavissa ainakin Alkon verkkomyymälästä, tarkista saatavuus Alkon nettisivuilta.