Auto News Harkimon nimitys Veikkauksen hallitukseen kuohuttaa kokoomuksessa – pääministeri Sipilä ohitti puolueen ykkösehdokkaan

Kokoomuksessa kuohuu Veikkauksen tuoreen hallitusnimityksen takia. Omistajaohjauksesta vastaava pääministeri Juha Sipilä (kesk) nimitti hallitukseen Harry ”Hjallis” Harkimon vastoin kokoomuksen eduskuntaryhmän esitystä.

Ryhmä esitti paikalle kansanedustaja Timo Heinosta (kok).

Heinonen sanoi HS:lle Lahdessa, että Harkimon olisi pitänyt kiittää kunniasta ja kieltäytyä paikasta, koska ryhmänjohto oli esittänyt Heinosta.

Heinosen mukaan hänen nimityksensä ei olisi ainakaan osaamisesta ja kokemuksesta pitänyt jäädä kiinni, kuten Harkimo on antanut ymmärtää.

”Olen surullinen, että meidän puolueessamme lähdetään ohi ryhmänjohdon päätösten neuvottelemaan tällaisesta”, Heinonen sanoo. ”Se ei osoita hyvää joukkuehenkeä.”

Heinonen sanoo olevansa tyytyväinen, että kokoomuksen johto käsittelee asian vielä ensi viikolla.

Kokoomuksesta kerrotaan, että ryhmällä oli tehtävään vain yksi ehdokas, Timo Heinonen, eikä kolmea ehdokasta, kuten nimityksen tehneen pääministeri Sipilän mukaan oli. Kolmas esillä ollut nimi Ilkka Kanerva (kok) on Veikkauksen hallintoneuvoston puheenjohtaja, jolle kokoomus toivoi puhe- ja läsnäolo-oikeutta hallituksen kokouksiin.