Auto News Entinen toimittaja pidätetty juutalaisyhteisöihin kohdistuneista uhkauksista Yhdysvalloissa

Yhdysvaltalainen mies on pidätetty epäiltynä vähintään kahdeksasta pommiuhkauksesta, jotka ovat kohdistuneet juutalaisten järjestöihin ympäri maata.

Uutistoimistot Reuters ja AFP kertoivat, että 31-vuotias mies pidätettiin perjantaina aamulla St. Louisissa Missourin osavaltiossa. Häntä syytetään myös entiseen tyttöystäväänsä kohdistuneesta vainoamisesta.

Mies väitti alkuviikosta Twitter-tilillään, että hänen entinen tyttöystävänsä on lavastanut uhkauksia hänen nimissään.

Yhdysvalloissa on tehty tammikuusta alkaen yhteensä yli sata pommiuhkausta juutalaisiin järjestöihin, yhteisöihin ja kouluihin.

Alkuvuoden aikana sekä Israel, Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump että juutalaisyhteisöt ympäri maan ovat tuominneet häirinnän aallon, johon liittyy myös tihutöitä juutalaisilla hautausmailla.

Niitä on tapahtunut esimerkiksi St. Louisin juutalaisella hautausmaalla sekä Philadelphiassa, jossa kaadettiin viime viikonloppuna noin sata hautakiveä.

Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tiedossa, epäilläänkö nyt pidätettyä miestä kaikista pommiuhkauksista. Selvää ei ole myöskään, onko hänellä yhteyttä hautausmaiden tihutöihin.

31-vuotias mies on työskennellyt turvallisuusaiheisiin keskittyneen The Intercept -verkkojulkaisun toimittajana, mutta hänen runsaan vuoden kestänyt työsuhteensa päätettiin.

Syyksi The Intercept kertoi helmikuussa 2016 sen, että mies väärensi haastatteluja ja keksi artikkeleilleen lähteitä.