Auto News Demarit, äkkiä Tinderiin!

Vihdoin. Muutaman vuoden kuluttua deittailuun on tulossa älyä, lupaa nettideittipalvelu Tinderin entinen toimitusjohtaja, nykyinen hallituksen puheenjohtaja Sean Rad BBC:n jutussa.

Juuri älyhän deittailusta on puuttunut. Melkein kaikkea muuta siinä onkin ollut. Kiihkoa, arastelua, spermaa, viinaa, romantiikkaa ja pettymyksiä. Pitkiä parisuhteita ja yhden yön hoitoja.

Jos Radin suunnitelmat käyvät toteen, ainakin arastelu ja nolous kaikkoavat. Niiden tilalle tulee parempia deittivalintoja ja tekoälyn tuomaa turvaa. Sekä ripaus Pokémon-jahtia.

Ja näin se käy. Annetaan Tinderille vähän lisää tietoa. Iän ja Facebook-kavereiden lisäksi vaikka siitä, mitä musiikkia kuuntelet ja millaista ruokaa syöt. Hieman matematiikkaa ja koodausta, ja kas, deittisovellus voisi tehdä ehdotuksen: Korttelin päässä on tyyppi, joka on kiinnostunut sinusta ja tykkää samasta bändistä. Bändillä on illalla keikka parin kilometrin päässä, varaanko liput?

Loisteliasta! Entäs baari-illat, teatterit, bileet? Kännykän treffisovellus voisi kertoa heti, ketä samassa ravintolassa olevaa kannattaa lähestyä. Vähän kuin Pokémon Go, joka vinkkaa, kun Pokémoneja piilee lähistöllä. Ei enää turhaa jahtia eikä noloja pakkeja.

Miettikää, mitä mahdollisuuksia älykäs deittipalvelu voisi tuoda politiikkaan. Ei tarvitsisi enää Rinteen Antin kosiskella haluttomia pressaehdokkaita, kun kännykkä kertoisi heti, ketä kiinnostaa. Jos siis ketään kiinnostaa.