Auto News Bolivian hallitus loukkaantui ja harkitsee oikeustoimia: Tietokonepeli esittää maan meksikolaisen huumekartellin valtaamana

Bolivian hallitus on loukkaantunut Ranskalle ja vaatii hallitukselta toimia. Ranskan lähetystö Boliviassa on vastaanottanut asiasta nootin tänään, kertoo uutistoimisto Reuters.

Syynä on ranskalaisen Ubisoft Entertainmentin tietokonepeli. Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands -peli julkaistaan ensi viikolla, mutta se beta-versio on ladattu jo 6,8 miljoonaa kertaa.

Bolivian hallitus on närkästynyt siitä, että pelissä Bolivia esitetään pelissä huumekuriirien valtakuntana. Pelin käsikirjoituksessa tosiaan meksikolainen huumekartelli on vallannut koko Bolivian ja valtio on käytännössä romahtanut.

Bolivian sisäministeri Carlos Romero totesi keskiviikkona, että on valmis jopa oikeustoimiin. Romero vaatii Ranskan lähettiläälle viemässään kirjelmässä, että Ranskan hallitus puuttuu asiaan.

”Olemme valmiit oikeustoimiin, mutta preferoimme diplomaattista väylää ensin”, Romero sanoi Reutersin mukaan.

Bolivia on maailman kolmanneksi suurin kokapensaan lehtien tuottaja Kolumbian ja Perun jälkeen. Kokalehdet ovat kokaiinin raaka-aine.

Ubisoftin mukaan syy Bolivian valinnan syy pelin tapahtumapaikaksi on kuitenkin Bolivian huikaisevat maisemat sekä monipuolinen kulttuuri.

”Vaikka kuvitteellinen peli esittää toisenlaisen todellisuuden kuin mikä Boliviassa nykyään vallitsee, toivomme että pelin maailma tuo esiin maan kauniit pinnanmuodot”, Ubisoft kommentoi.