Auto News Tilastokeskus: Asuntojen hinnat laskevat Helsingissä, mutta Espoo porskuttaa yhä

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tammikuussa, kertoo Tilastokeskus. Koko maassa lasku verrattuna joulukuun hintoihin oli 1,1 prosenttia, pääkaupunkiseudulla 0,6 prosenttia.

Vuodentakaiseen verrattuna hinnat pysyivät koko maassa jotakuinkin samassa. Tosin kun verrataan kulunutta vuotta pääkaupunkiseudulla ja muualla Suomessa, paljastuu toisenlainen kuva.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakehuoneistojen hinnat ovat vuodessa nousseet 3,4 prosenttia, kun muualla Suomessa ne ovat laskeneet jotakuinkin saman verran.

Pääkaupunkiseudun hintojen noususta vastaavat erityisesti Espoo ja Kauniainen, missä hinnat ovat nousseet selvästi nopeammin kuin Helsingissä tai Vantaalla.

Erityisesti espoolaisten rivitalohuoneistojen hinnat ovat nousseet kovaa vauhtia, kun taas Helsingissä rivitalojen hinnat ovat pysyneet vuoden verran muuttumattomina ja Vantaalla nousseet maltillisesti.

Vuoden 2017 tammikuussa vanhan osakeasunnon keskimääräinen neliöhinta pääkaupunkiseudulla oli 3 507 euroa ja muualla Suomessa 1 638 euroa.