Auto News Jätkäsaaren tornihotelli juhlii seksuaali­vähemmistöjen avioliittoa sateenkaarivaloin – ”Emme ole ainoastaan liikemieshotelli, jossa ei koskaan tapahdu mitään”

Helsingin Jätkäsaaresta loistavat kuluvan viikon ajan sateenkaaren värit. Pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva Clarion-hotelliketju ottaa valoteoksella kantaa homojen ja lesbojen avioliitto-oikeuteen. Sen mahdollistaa avioliittolain muutos, joka tulee Suomessa voimaan keskiviikkona.

Suomessa yritysten poliittiset kannanotot ovat toistaiseksi melko harvinaisia. Sitä vastoin esimerkiksi Yhdysvalloissa useat suuryritykset asettuivat helmikuussa vastustamaan tuoreen presidentin Donald Trumpin määräämää maahantulokieltoa seitsemästä muslimienemmistöisestä maasta.

Tämä kannanotto on Clarionin Suomen-aluejohtajan Inari Lehtisen mukaan Nordic Choice Hotels -emoyritykselle tärkeiden arvojen mukainen.

”Emme ole ainoastaan liikemieshotelli, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Haluamme olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa”, Lehtinen sanoo.

Tiistaina Jätkäsaaren Clarionissa pidettiin henkilöstön tilaisuus, jossa katsottiin videota Tukholman ja Oslon viimekesäisistä Pride-kulkueista.

Tuolloin Clarionilla ei vielä ollut hotelleja Suomessa, joten viime kesänä yritys oli mukana Helsingin Pridessä sosiaalisen median kautta.

Tulevana kesänä yritys on aikeissa osallistua näyttävästi seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavaan Prideen.

”Kyse ei ole pelkästään tasa-arvoisesta avioliittolaista vaan yrityksen perustavista arvoista. Tämä lähtee yrityksen johdosta”, Lehtinen sanoo.

Entä asiakkaat, jotka eivät välttämättä jaa hotelliketjun arvomaailmaa? Hotelleissa on Lehtisen mukaan tähänkin asti tuotu voimakkaasti esiin suvaitsevaisuutta kaikkia ihmisryhmiä kohtaan.

”En ole kuullut, että linjaamme kohtaan olisi tullut negatiivisia kannanottoja. Toki kaikilla on oikeus mielipiteisiinsä”, Lehtinen sanoo.

Jätkäsaaren hotellissa on määrä viettää ensimmäisiä samaa sukupuolta olevien parien häitä perjantaina. Myös Helsinki–Vantaan lentoaseman Clarionissa liehuvat sateenkaariliput viikon ajan.

Sateenkaaren värit syttyivät Jätkäsaaren hotellitorneja yhdistävään lasiosaan tiistaina kello 18. Valot palavat iltaisin sunnuntaihin saakka. Valot näkyvät parhaiten Bulevardin ja Hietalahden torin suunnasta.