Auto News Lauttasaaren ahtaus helpottaa – uusi alakoulu tulossa syksyksi 2019

Lauttasaareen on tulossa toinen alakoulu. Uusi koulu on perustettava Lauttasaareen aikaistetulla aikataululla, koska lasten määrä on kasvanut Lauttasaaressa ennustettua nopeammin.

Helsingin opetuslautakunnan suomenkielinen jaosto hyväksyi Lauttasaaren toisen ala-asteen tarveselvityksen tiistaina. Asia menee seuraavaksi opetuslautakunnan ja edelleen valtuuston käsittelyyn, jonne se ehtinee aikaisintaan helmikuussa.

Koulua on suunniteltu tehtäväksi Vattuniemenkuja 4:ään, joka on yksityisomistuksessa ja nyt tuotanto- ja toimistorakennuksena. Kaupunki vuokraa tilat ja ne remontoidaan koulu- ja päiväkotikäyttöön sopivaksi. Peruskorjauksen lisäksi suunnitteilla on laajennusosa. Näin saataisiin tilaa 560 koululaiselle ja 200 päiväkotilapselle.

Lauttasaarta täydennysrakennetaan ja sen myötä alueelle tulee lapsia lisää.

Ennusteiden mukaan ala-asteikäisten suomenkielisten oppilaiden määrä kasvaa vuosina 2017–2026 noin 200 oppilaalla.

Lauttasaaressa on tällä hetkellä yksi suomenkielinen alakoulu, jossa on lähes 870 oppilasta. Sen käytössä on Myllykalliontien koulurakennuksen lisäksi useita lisätiloja kuten Hedengrenin talo.

Kaupunginvaltuuston vahvistamassa investointiohjelmassa vuosille 2016–2025 hankkeelle on esitetty 16 miljoonan euron rahoitusta. Vuokranantaja tekee peruskorjauksen.

HS on kertonut aiemmin, että kyseisessä rakennuksessa on ollut sisäilmaongelmia. Kaksi aiempaa vuokralaista on lähtenyt kesken vuokrasopimuksen.

Kaupunki on suunnitellut vuokraavansa tilat 20 vuodeksi.

Opetuslautakunnan ja suomenkielisen jaoston puheenjohtaja Minerva Krohn (vihr) kertoi, että sisäilma-asiat keskuteluttivat tiistaisessa jaoston kokouksessa.

”Opetusvirasto kertoo, millaiset tilat tarvitaan ja Tilakeskus vastaa siitä, että ne ovat kunnossa ja sopivat koulukäyttöön”, Krohn sanoi kokouksen jälkeen.

Alustavien suunnitelmien mukaan tilat voitaisiin ottaa käyttöön elokuussa 2019.

Korjaus 14.12. klo 11.00: Uuden koulun osoite on Vattuniemenkuja 4, ei Vattuniemenkatu 4.